De eerste date

Mar 27, 2018

Waar je afspreekt en wat je gaat doen zijn belangrijke dingen om over na te denken voor je eerste date. Probeer een plek of activiteit te vinden die voor zowel jou als je date geschikt is. De eerste date is cruciaal voor de volgende stappen - dit moet dus perfect zijn!

Maak een wandeling

Als het mooi weer is, kunnen jij en je date mooi een wandeling maken. Vermijdt lawaaierige plaatsen als grote straten en ga bijvoorbeeld naar een park met leuke plekjes om even te gaan zitten. Vergeet niet altijd eerst de weersverwachting te bekijken - samen buiten zijn in de regen is natuurlijk niet waar je op zit te wachten.

Ontmoet elkaar in een café

Meestal vinden eerste dates plaats in een bar, café of in een restaurant. Een café is in dit geval de beste optie aangezien het een erg neutrale plaats is om af te spreken waar je altijd wel andere mensen om je heen hebt, maar tegelijkertijd ook echt alleen met je date kan zijn. Dit maakt de sfeer vaak erg aangenaam. Naderhand kun je altijd nog beslissen of je nog samen wilt dineren in een restaurant of samen nog een drankje wilt drinken in een bar!

Samen naar de film

Het kan gebeuren dat je tijdens een eerste date niet goed weet waar je over moet praten. Zeker als je een wat verlegen persoon bent is een bezoekje aan de bioscoop geen slecht idee. Als je te nerveus bent en je het gevoel hebt niet de hele avond te kunnen praten met je date, dan kun je tijdens een film gewoon naast elkaar zitten en wie weet elkaars hand vasthouden. Na afloop van de film hebben jullie weer gespreksstof!