Wat te doen na je eerste date?

Mar 27, 2018

Je bent op een eerte date geweest en alles verliep goed? Dan is het nu tijd om in contact te blijven met de persoon die je hebt ontmoet! Er zijn verschillende dingen die je kunt doen.

Schrijf een leuk bericht

Als je het idee hebt dat zowel jij als je date het naar jullie zin hebben gehad tijdens de date, vertel hem of haar dit dan! Je kunt dit het beste direct na afloop van jullie date zeggen. Mensen willen altijd feedback, zeker na een date zijn veel mensen onzeker of het nou wel of niet allemaal goed ging. Wanneer je dus aangeeft dat je het naar je zin hebt gehad dan kan dit een positieve invloed hebben op het verloop en de ontwikkeling van jullie relatie.

Geef een compliment

Probeer complimentjes in je bericht te verwerken - maar zorg dat het niet te cheesy klinkt. Ben eerlijk en probeer bijvoorbeeld een grappige opmerking te maken over iets dat jullie tijdens je date hebben ervaren. Daarnaast kun je natuurlijk altijd iets leuks over zijn of haar voorkomen zeggen.

Volgende stap: volgende date

Wanneer jullie een aantal berichten heen en weer hebben gestuurd na je eerste date, moet je beslissen of je elkaar nog eens wilt zien of niet. Als je het gevoel hebt dat jullie dit allebei willen, neem dan het initiatief en vraag hem of haar mee uit. Het kan namelijk zo zijn dat de ander te onzeker of verlegen is om het zelf te vragen. Als je echt op een tweede date wil - vraag het dan gewoon! Je zult vanzelf merken wanneer het moment daar is.